Нередовното и небалансирано хранене лишава организма от витамини, минерали, необходимите аминокиселини,

...
Нередовното и небалансирано хранене лишава организма от витамини, минерали, необходимите аминокиселини,
Коментари Харесай

Хранете се редовно за здрав имунитет

Нередовното и небалансирано хранене лишава организма от витамини, минерали, нужните аминокиселини, което отслабва имунитета. Това значи, че организмът става по-податлив на разнообразни вируси и инфекции, настояват медици, предаде РИА Новости.

Хора, които употребяват нездравословна и некачествена храна и не се хранят постоянно, нанасят пагубен удар върху имунната си система. Витамините, минералите, незаменимите аминокиселини и полиненаситените мастни киселини са нужни за естественото действие на имунната система, съобщи епидемиологът Олга Ненастина.

Протеините освен изграждащ субстрат за клетките, тъканите и органите на личния организъм, само че също по този начин влизат в структурата на ензимите и хормоните и играят значима роля за образуването на имунния отговор. И до момента в който витамините, микроелементите и полиненаситените мастни киселини може да се набират благодарение на хранителни добавки или обогатени артикули, с протеините и аминокиселините въпросът стои много по-сложно.

Заради недостига на холестерин, който постъпва в организма при хранене с редица артикули, човек може да се сблъска с душевен проблеми, твърди терапевтът Елена Тихомирова. Психиката стартира да страда, човек става нападателен или неотстъпчив, не реагира съответно на смешки, експлозивен е, по тази причина на храненето би трябвало да се обърне особено внимание, съобщи лекарят.

Категорично е мнението на медиците, че небалансираното и нередовно хранене покачва риска от заразяване с ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР